maanantai 13. huhtikuuta 2020

sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Pennut 4 viikkoa!

Tällä viikolla pennut ovat kasvaneet huimaa vauhtia. Pennut alkoivat syödä jauheliha-keltuaismössöä ja se hurahtaakin kupista hetkessä. Miltei kaikesta jääneestä valkuaisesta on vatkattu ihmisille marenkia ja kohta täällä hukutaankin marenkiin :)  Koirilla on suussa pienet naskali hampaat ja niillä tartutaankin kaikkeen mahdolliseen kiinni. Tällä viikolla pennut saivat myös leluja ja ovat niitä kanniskelleet ja pureskelleet innoissaan. Meidän 10-vuotias Diesel- dalmis on nyt kiinnostuneempi pennuista ja käynyt niitä katselemassa ja hieman haistelemassakin.
Koko emä on ulkoillut enemmän ja ollut kanssamme pihalla pitempiä aikoja. Edelleen hoitaa pentuja innoissaan.
Olen kyllä tosi ylpeä pieneistä pennuistani kuinka hyvin ne ovatkaan oppineet käymään pelletti astialla tarpeillaan! Tämä on vähentänyt huomattavasti sanomalehtien kulutusta.
Kuuloja olen testaillut useamman kerran päivässä ja ne alkavat vaikuttaa lupaavilta. Pennut ovat keskipisteenä keittiössämme ja tottuvat kyllä kaikenlaiseen meluun ja ääneen.
Myös lapset ovat päässeet vihdoin pentuaitaukseen ja voi sitä onnen päivää! Joka kerta todetaan että kuinka söpöjä pennut voivatkaan olla.
Tänään kun pennut täyttivät neljä viikkoa niin ne saivat toisen kerran matolääkkeen kuten kaikki aikuisetkin koirat. Painot ovat nyt 2,5 - 3 kg. Tänään alettiin myös maistella ensi kertaa pentupapanaa mitä ruvetaan syömään ensi viikolla 4 krt päivässä.
Todella tasainen pentue ja aivan valloittavia ovat kaikki!

Tässäpä nämä rakkaat pilkkupeput ovat:




















UROKSET:

Blaffa

sininen panta

beige panta

harmaa panta

ruskea panta


NARTUT:

punainen panta

oranssi panta

violetti panta