perjantai 24. huhtikuuta 2020

Jännittävä koiranpäivä

Hyvää valtakunnallista koiranpäivää 24.4.2020!



Tänään meillä oli jännä päivä koska pennut pääsivät ensimmäistä kertaa auto ajelulle. Kävin Kokon ja pentukatraan kanssa pentuetarkastuksessa ja sirutuksessa. Kaikki pennut tarkastettiin yksitellen ja todettiin terveiksi dalmatiankoiranpennuiksi. Tunnistusmerkinnät laitettiin samalla ja kaikki olivat oikein reippaita eivätkä olleet moksiskaan sirun laitosta niskaan.
Autoreissu meni oikein hyvin ja loppumatkasta istuttiin jo rauhallisesti ja hiljaa. Vain yksillä oksennuksillakin selvittiin. (Kasvattajalle lisäjännityksen päivään toi pikainen eläinlääkärin vaihto kun edellisenä iltana tuli viesti ajan peruuntumisesta eläinlääkärin flunssa oireiden vuoksi. Onneksi aamulla sain uuden ajan eri paikkaan ja sama lääkäri tarkasti pennut joka myös keisarileikkasi Kokon puolet pennuista. Joten ihan mukava jälleen näkeminen oli!)
Koiranpäivää täällä juhlittiin uusien lelujen ja pienten luiden kera :)





tiistai 21. huhtikuuta 2020

Ensimmäinen ulkoilu 21.4.

Tänään tiistaina aurinko paistoi ja oli niin lämmintä ja kuivaa että pennut pääsivät ensimmäistä kertaa ulkoilemaan pihalle. Meidän 10-vuotias uros Diesel on aina ollut pentujen leikittäjä ja niin tapahtui nytkin. Voi että oli hauskaa leikkiä ja tapansa mukaan meni maaten kierimään että pennut saavat hyppiä päällä :)
Pennut juoksentelivat ympäriinsä ja tutkivat paikkoja ja kantelivat käpyjä. Ihanat juoksukirmailut, leikki ja pieni maitohörppy maistuivat pennuille. Tässäpä video ja muutama kuva mitä nyt perässä pysyin!














sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Pennut viisi viikkoa!

Meillä on ollut kiireinen viikko pentusten kanssa, tunnit meinaavat loppua kesken vuorokaudesta! Viikkon on kuulunut paljon pentujen käsittelyä, hampaiden katsomista, korvien tutkimista, tassujen nostoa ja hännän koskettelua pääsiäisen lomassa. Lapset ovat viihdyttäneet pentuja erilaisilla leluilla, omilla soitoilla, lauluilla ja jopa unilauluilla. Lisäksi tietysti paljon leikkiä ja nukkumista pennuilla.

Penturuokaa pennut syövät neljä kertaa päivässä turvotettuna johon laitan piimää, kermaviiliä tai raejuustoa joukkoon. Ruoka maittaa hyvin ja pennut ovat kasvaneet kovasti.

Koko viikonlopun saimme kylään uusia tulevia pennun omistajia jotka kävivät tutustumassa koiriin. Oli oikein mukava nähdä teitä kaikkia joko täällä paikan päällä tai videopuhelun välityksellä!!
Kaikki uudet tulevat perheet vaikuttivat mainioilta näille ihanille pennuille.

Tässä Kokon (kuin kasvattajankin) tunnelmat tiiviistä viikonlopusta :)
Niin mukavaa mutta niin rankkaa


Koko- mamma on nauttinut ulkoilusta ja innostunut leikkimäänkin meidän Diesel-herran kanssa. Koko on myös ollut sitä mieltä että kaikki pallot ja vinkulelut kuuluvat pentuaitauksesta hänelle.
Koko huolehtii hyvin pennuista ja imettää pentuja vielä satunnaisesti.Kokolla on riittänyt myös ihmeteltävää täällä maalla kun olemme törmänneet aamusin pellolla joko peuroihin, kettuihin, kurkiin, joutseniin tai jäniksiin. Toivottavasti ilmat nyt lämpeäisivät hieman lisää niin pennutkin pääsisivät käväisemään hetken ulkona.






























- "Minä annan teille kaikille kahdeksalle rakkautta" 💖